Button Text
Twee-onder-een-kap

Praktisch, compleet en zonder zorgen

Heb je plannen om één of meerdere twee-onder-een-kapwoningen te bouwen? Dat kan met ons. We realiseren al plannen vanaf 4 woningen.
Kies je voor een twee-onder-een-kapwoning, dan kies je voor ruim wonen in een compact modern huis. Een twee-onder-een-kapwoning wordt ook wel tweegezinswoning of dubbelwoning genoemd. Het is een type woning waarbij twee woningen een gemeenschappelijke scheidingsmuur hebben. Het dak kan één geheel zijn, maar dit hoeft niet. Het is bijna de luxe van een vrijstaande woning en toch een stuk voordeliger. We kunnen voordeliger bouwen omdat we tegen lage meerkosten twee woningen tegelijkertijd realiseren. Een ideale uitkomst als je de kosten gezamenlijk wilt dragen.

De woningen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door de tussenmuur, maar staan op zichzelf als het gaat om de indeling, uitstraling en vorm. De woningen zijn meestal elkaars spiegelbeeld, maar dat is niet altijd het geval. De indeling kan gelijk zijn of van elkaar verschillen. De voordeuren kunnen direct naast elkaar geplaatst worden of aan weerszijden van de woning.
Welk type spreekt jou aan?
Je kan kiezen voor diverse stijlen. Kies je voor laagbouw of hoogbouw? Wil je een moderne uitstraling of kies je voor een statige uitstraling door symmetrie?

Laagbouw twee-onder-een-kapwoning

Bij een laagbouw woning begint de schuine kap op de eerste verdieping. De schuine kap geeft de woning een sfeervolle vriendelijke uitstraling. Bij een laagbouw woning is er alle ruimte om iedere verdieping zo optimaal mogelijk te benutten. Denk bijvoorbeeld aan een vaste trap naar zolder, het toevoegen van een risaliet of een open woonkeuken.

Hoogbouw twee-onder-een-kapwoning

Bij een hoogbouw woning begint de kap op de zolder. De wanden op de eerste verdieping zijn recht waardoor je extra veel ruimte hebt in de slaap- en badkamer. De schuine wand begint namelijk pas op de zolder. Ook bij een hoogbouw woning heb je talloze mogelijkheden. Denk aan een werkkamer, een fraaie dakkapel of een aangebouwde stenen berging.

Voordelen en nadelen van een twee-onder-een-kapwoning

Voordelen:
Meerdere woningen mogelijk op oppervlakte. Dit betekent relatief hogere opbrengsten

- Ontwikkelkosten worden gedragen en gedeeld tussen meerdere opdrachtgevers
- Vrijstaande woning en twee-onder-een-kapwoningen binnen één plan? Geen probleem, wij bouwen beide.

Nadelen:

- Beperkte flexibiliteit aan ontwerp in verband met gecombineerd bouwen

Benieuwd hoe het zit met welstand en de omgevingsvergunning?

Maak je geen zorgen. Bij SelektHuis Projecten zijn we bekend met de regels. We nemen het volledige traject uit handen om je volledig te ontzorgen.

Stel je vraag

Bedankt voor je bericht, we gaan er mee aan de slag!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Wat we voor u kunnen betekenen? We vertellen het u graag persoonlijk